Voordelen robotstofzuiger

Effectiviteit

Voor de meeste van ons is schoonmaken geen hobby. Een robot stofzuiger bied hierbij uitkomst. Een stofzuigrobot maakt een kamer spik en span zonder dat u een vinger uit hoeft uit te steken. Zo kunt u uw tijd besteden aan leukere dingen

Gemakkelijk

Met een druk op de knop maakt uw robotvriend de kamer schoon. Je kunt ze zelfs instellen om op vaste tijden automatisch aan de slag te gaan!

Betaalbaar

U kunt al een robot stofzuiger kopen rond de €150-€250. Let wel niet alle robots zijn gelijk geschapen.

Compact

Stofzuig robots zijn veelal erg compact. Hierdoor komen ze ook gemakkelijk onder stoelen, tafels, kasten en andere moeilijk bereikbare plaatsen.

Zelfvoorzienend

De meeste robots hebben een eigen dockingstation. Hier kan de stofzuiger zichtzelf opladen. Wanneer de batterij bijna leeg is tijdens het stofzuigen laadt de robot zichtzelf op en gaat daarna verder. Het enige wat u zelf hoeft de toen is de robot eenmalig in te stellen en het stofreservoir  van tijd tot tijd legen.

Ideaal voor mensen met een beperking

Of u nou in een rolstoel zit of slecht ter been bent. Wanneer een robot de kamer schoonmaakt hoeft een dure schoonmaakhulp minder vaak te komen. Ook voor andere mensen met een schoonmaakhulp kan dit geld besparen.

Nadelen van een robotstofzuiger

  • Minder zuigkracht dat een traditionele stofzuiger
  • Minder opslagruimte voor stof, je zult hem dus vaker moeten legen dan een traditionele stofzuiger.
  • Zuigt om objecten heen, je zult dus rommel (bv. kinderspeelgoed) uit de weg moeten halen voor optimaal resultaat.
  • Het stofzuigen duurt veel langer dan wanneer je het zelf doet. (Het stofzuigen kan gebeuren wanneer je weg bent, dus dit is normaliter geen probleem.