Voordat je een robot stofzuiger koopt

U heeft besloten om een robot stofzuiger aan te schaffen om u tijd en moeite te besparen in het huishouden. Er zijn dan nog wel een aantal dingen die u moet overwegen.  Er zijn vele verschillende modellen variërend in prijs van €50 tot €1.800. Elk met verschillende eigenschappen die u moet overwegen.

Allereerst zult u moeten inventariseren wat uw behoeften zijn. Heeft u genoeg aan een simpel model om uw verharde vloer te zuigen of heeft u een geavanceerder model nodig dat gemakkelijk overschakelt tussen een harde vloer en tapijt. En heeft u behoefte aan features als schoonmaakschema’s, mapping, een afstandbediening, virtuele muren, vuil detectie en bacteriedodende UV-lampen. Let ook op de methode waarop de stofzuig robot navigeert en wat voor type werkschema deze aanhoudt.
Des te meer van deze functies u heeft des te meer u meestal betaald.

Een ander aspect om op te letten is de omvang van het stofreservoir. Een groter reservoir hoeft u minder vaak te legen en scheelt u moeite.

Let er ook op dat de robotstofzuiger stootbescherming heeft zodat deze uw meubels niet kan beschadigen door stoten. Dit kan door bumpers aan de zijkanten van de robot maar sommige robots remmen ook af zodra ze in de buurt van objecten komen zodat ze deze maar zachtjes aanraken. (voor een goede schoonmaak is het uiteraard belangrijk dat de stofzuigrobot to de rand werkt.)

Bekijk wat volgens ons de beste modellen van dit moment zijn

Wanneer u eenmaal uw eerste robot stofzuiger heeft aangeschaft laadt deze dan op volgens de instructies. Verwijder rondslingerende kleine objecten in de kamer en kabel en kijk vervolgens hoe uw kleine robotvriend de kamer schoonmaakt.

Zorg goed voor uw robot dan zorgt deze goed voor u.