Features

schoonmaakschema’smapping, een afstandbedieningvirtuele murenvuil detectie en bacteriedodende UV-lampen. Let ook op de methode waarop de stofzuig robot navigeert en wat voor type werkschema deze aanhoudt.

 

HEPA filters

HEPA is een afkorting van High Efficiency Particulate Air en is een type luchtfilter dat tot wel 99,999995% van alle luchtdeeltjes groter dan 0,3 micrometer tegenhoudt. Een HEPA filter in een robot stofzuiger filtert de lucht die de robot terug de kamer in blaast.

Voor mensen die last hebben van luchtwegen en/of allergieën kan een HEPA filter een verstandige keuze wezen. Een stofzuiger met een HEPA filter is in staat om pollen, allergenen en fijne stofdeeltjes tegen te filteren.

Een HEPA filter dient net als bij een gewone stofzuiger elk half jaar vervangen te worden om maximale filter efficiëntie te behouden. Bij aanschaf van een robot stofzuiger kan het dus handig zijn om direct een aantal extra filters aan te schaffen.

UV licht

Er worden ook robot stofzuigers verkocht die zijn voorzien van een bacteriedodend UV licht. Het UV licht heeft een steriliserende werking en doodt bacteriën en huisstofmijt.

Afstandsbediening

Sommige robots worden geleverd met een afstandsbediening of er kan apart een afstandsbediening aangeschaft worden.  Met de afstandsbediening kunt u de robot op afstand besturen, instellen en laten schoonmaken.

Virtuele muur

Met een virtuele muur kunt u delen van een kamer afschermen voor de robotstofzuiger. Afhankelijk van uw robot wordt deze geleverd met een virtuele maar u kunt ook gemakkelijk een virtuele muur (bij) kopen.

Vuildetectie

Sommige robot stofzuigers zijn voorzien van vuildetectie technologie. Hierdoor ziet de stofzuiger onder en om zicht heen waar veel vuil licht. De stofzuiger zorgt er vervolgens voor dat vuilere delen extra grondig worden gereinigd.