merken

Er zijn een aantal bekendere fabrikanten op het gebied van robot stofzuigers.

Het benkendste merk is waarschijnlijk wel iRobot met hun Roomba lijn.

Roomba (iRobot) De Roomba lijn van iRobot is waarschijnlijk wel het bekendste merk robot stofzuigers. iRobot kwam al in 2002 op de markt met de eerste modellen van robot stofzuigers voor consumenten. Sinds die tijd hebben ze hard gewerkt om tot de huidige geavanceerde modellen te komen.

Neato Neato is een jonge meer ambitieuze speler op de markt voor robot stofzuigers. Neato kwam in 2010 op de markt en bewees zich al snel als concurrent voor de Roomba’s. Neato was het eerste merk dat met een robot kwam dat volgens een logisch patroon de kamer afwerkt. De vormgeving van de modellen van Neato wijken ook af van de standaard. Robotstofzuigers zijn vaak rond maar de modellen van neato hebben een rechthoekige voorzijde. Hierdoor kunnen deze robots beter stofzuigen in hoeken en langs de muren.

Samsung Het merk wat zich al heeft bewezen in de traditionele stofzuigermarkt komt nu ook met een robotstofzuiger.

Philips Sinds 2011 verkoopt philips robotstofzuigers. Philips voert momeenteel twee modellen de EasyStar en de HomeRun.

Hoover Het Amerikaanse merk Hoover is een ervaren speler in de stofzuiger markt. Ze maken namelijk al 100 jaar lang stofzuigers! En ze gaan nu ook met hun tijd mee met een eigen lijn van robotostofzuigers.

Dirt Devil Dirt Devil is bekende fabrikant van krachtige stofzuigers.

Karcher Een bekend Duits stofzuigermerk. Karcher maakt waarschijnlijk de meest autonome robotostofzuiger. De stofzuiger van Karcher leegt namelijk zijn eigen stofreservoir.

Robomop Robomop maakt een zeer simpele robotdweil/robotbezem. Goedkoop en handig om dingen als dierenharen op te vegen.