De kosten van een robotstofzuiger

Aan een stofzuigrobot zitten meer kosten verbonden dan alleen de aanschaf. U zult ook voor het onderhoud van de robot het een en ander betalen. Maar vrees niet, dit gaat slechts om kleine bedragen en komt niet vaak voor. Tevens zorgt goed onderhoud en of reparaties er voor dat uw robot jaren van trouwe dienst kan leveren.

De aanschaf

Volwaardige robotstofzuigers kunt u al kopen vanaf €200 en dit kan oplopen tot €1800. De meeste degelijke robotostofzuigers van de bekende merken zoals de iRobot Roomba en Neato Robotics bevinden zich echter in de prijsklasse van €200 tot €600.

Simpelere robot stofzuigers kunt u al kopen in de prijsklasse van €80 tot €200. In deze prijsklasse bevinden zich de budgetmodellen en hebben veelal een aantal nadelen ten opzichte van de volwaardige robots. Deze robotstofzuigers zijn veelal ‘dommer’, hebben minder zuigkracht/maken minder goed schoon, kunnen minder lang met een accu toe en laden langzamer op.
Onze mening is op dit moment dat u veel meer waar voor u geld krijgt in de iets hogere prijsklasse.    Een robotstofzuiger die zijn werk niet goed doet is naast de gadget factor eigenlijk waardeloos = weggegooid geld. Investeer dus in een goede stofzuigrobot die voldoet aan uw eisen. Dit betekend niet dat alles in deze prijsklasse slecht is, als u hier meer over wilt weten lees dan over robot stofzuiger kopen.

Tot slot is er nog een categorie voor de allergoedkoopste robotstofzuigers. Deze modellen kosten €20 tot €60. En zijn niet zozeer een robot maar meer een dweil/doek die willekeurig door de kamer heen beweegt. Deze modellen zijn met name gemakkelijk om grof en licht vuil van de vloer te verwijderen, bijvoorbeeld haren.

Accessoires

Er zijn ook nog optionele accessoires beschikbaar zoals afstandsbedieningen en extra virtuele muren.
Onderhoud

In de loop der jaren zult u uw robot moeten onderhouden zodat deze goed blijft schoonmaken en lang meer gaat. Onderhoud kan bestaan uit het vervangen van borstels, accu’s en filters. Borstelsets kosten ergens tussen de €20 en de €50, accu’s zijn vaak ongeveer €60 en nieuwe filters rond de €20. Maar wees gerust deze aankopen zullen niet vaak voor komen.

Mocht uw robot defect raken kunt u deze vaak ook zelf relatief gemakkelijk repareren. Reserveonderdelen zijn niet te duur, lees meer over reparaties.

Kortingen

Sommige fabrikanten verkopen gerenoveerde/refurbished robotstofzuigers. Voor meer informatie neemt u contact op met de fabrikant of een detailhandelaar.

Het is ook een optie om een tweedehands robotstofzuiger via marktplaats te kopen, even een nieuwe accu erin en een nieuw setje borstels en de robot functioneert weer als nieuw.

Zie ook::

  1. 7 redenen om een robotstofzuiger aan te schaffen
  2. Goedkope robotstofzuigers
  3. Beste robotstofzuigers van 2013
  4. Voordat je een robot stofzuiger koopt
  5. Waar een robot stofzuiger niet van houd

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>